Moottoripyöräkortti

Ilmoittaudu kurssille täältä, ja valitse ”Aloitustunti kaikille ajokorttiluokille”. Voit ilmoittautua myös puhelimitse, sähköpostitse tai tulemalla käymään toimistossamme.

Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee 1.7.2018 jälkeen käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista.

Jos sinulla on jo aikaisemmin suoritettu ajokortti (esim. AM120-, AM121- tai B- kortti) , ei sinun tarvitse käydä EAS- koulutusta. Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa henkilöauton ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Moottoripyöräkurssiin kuuluu lisäksi 5 ajotuntia sekä kolme koetta: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe.

Jokainen oppilas etenee kurssilla oman aikataulunsa mukaan, käyttäen hyväksi kurssin hintaan kuuluvaa nettipohjaista itseopiskelumateriaalia sekä oppimisympäristöä. Ajotunnit sovitaan jokaiselle oppilaalle erikseen, oppilaan oman aikataulun mukaisesti.

A1-luokan ikäraja on 16 vuotta. Kevytmoottoripyöräkortti oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3, enimmäisteho 11 kW ja teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg

A2-luokan ikäraja 18 vuotta. A2- moottoripyöräkortti oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

A- luokan ikäraja on 24 vuotta. Moottoripyöräkortti A oikeuttaa kuljettamaan kaikenkokoisia moottoripyöriä.