Mopoautokortti

Mopoautokorttikurssin voit aloittaa jo 6 kk ennen kuin täytät 15 vuotta. Ilmoittaudu soittamalla, kurssikalenterimme kautta verkossa tai tule käymään!

Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee 1.7.2018 jälkeen käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista. Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa esim. henkilöauton ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Mopoautokurssiin kuuluu 2 ajotuntia. Uuden ajokorttilain mukaan ei mopoautokorttia ajavan täydy käydä yhtään ajotuntia autokoulussa. Koemme kuitenkin, että on meidän tehtävämme varmistaa jokaiselle mopoautokurssilaiselle parhaat mahdolliset edellytykset liikenteessä selviämiseen. Tämän takia kurssiimme kuuluu vähintään 2 ajotuntia. Voit valita myös paketin johon kuuluu vain teoriaopetusta. Tällöin hoidat ajokokeeseen menemisen itsenäisesti.

Mopoautokortin tutkintoon kuuluu teoriakoe sekä kuljettajantutkinto liikenteessä, joista teoriakoe pitää suorittaa ensin. Ajotunteja varataan vasta, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta, käynyt teoriatunnit ja suorittanut mopoautokortin teoriakokeen.