Mopoautokortti

Mopoautokorttikurssin voit aloittaa jo 6 kk ennen kuin täytät 15 vuotta. Ilmoittaudu soittamalla, kurssikalenterimme kautta verkossa tai tule käymään!

Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee 1.7.2018 jälkeen käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista. Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa esim. henkilöauton ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Mopoautokurssiin kuuluu 2 ajotuntia. Uuden ajokorttilain mukaan ei mopoautokorttia ajavan täydy käydä yhtään ajotuntia autokoulussa. Koemme kuitenkin, että on meidän tehtävämme varmistaa jokaiselle mopoautokurssilaiselle parhaat mahdolliset edellytykset liikenteessä selviämiseen. Tämän takia kurssiimme kuuluu vähintään 2 ajotuntia.

Mopoautokortin tutkintoon kuuluu teoriakoe sekä kuljettajantutkinto liikenteessä, joista teoriakoe pitää suorittaa ensin. Ajotunteja varataan vasta, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta, käynyt teoriatunnit ja suorittanut mopoautokortin teoriakokeen.