Mopokortti

Voit aloittaa mopokortin suorittamisen jo 6 kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Ilmoittaudu kurssille täältä! Voit ilmoittautua myös puhelimitse, sähköpostitse tai tulemalla käymään toimistossamme.

Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee 1.7.2018 jälkeen käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista. Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa esim. henkilöauton ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Mopopaketteihin 3 ja 4 kuuluu lisäksi 1-2 ajotuntia. Uuden lain mukaan ei mopokorttia ajavan täydy käydä yhtään ajotuntia autokoulussa. Koemme kuitenkin, että on meidän tehtävämme varmistaa jokaiselle mopokurssilaiselle parhaat mahdolliset edellytykset liikenteessä selviämiseen. Tämän takia kurssiimme kuuluu 1 tai 2 ajotuntia.

Voit ostaa meiltä myös pelkästään EAS-tunnit , mutta tällöin sinulla tulee olla oma mopo käytettäväksi käsittelykokeessa.

Mopotutkintoon kuuluu teoria- ja käsittelykoe, joista teoriakoe on suoritettava ensin.