Mopokortti

Voit aloittaa mopokortin suorittamisen jo 6 kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Ilmoittaudu kurssille täältä, ja valitse kurssi kohdasta ”Aloitustunti kaikille ajokorttiluokille”. Voit ilmoittautua myös puhelimitse, sähköpostitse tai tulemalla käymään toimistossamme.

Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee 1.7.2018 jälkeen käydä 4 teoriatunnin mittainen EAS- koulutus (Ensimmäisen ajokortin suorittajan- koulutus), joka on pakollinen koulutus liikenteen perusteista. Tätä koulutusta ei tarvitse käydä kuin kerran. Eli jos aiot myöhemmin suorittaa esim. henkilöauton ajokortin, ei koulutusta tarvitse käydä uudestaan.

Mopopaketteihin 3 ja 4 kuuluu lisäksi 1-2 ajotuntia. Uuden lain mukaan ei mopokorttia ajavan täydy käydä yhtään ajotuntia autokoulussa. Koemme kuitenkin, että on meidän tehtävämme varmistaa jokaiselle mopokurssilaiselle parhaat mahdolliset edellytykset liikenteessä selviämiseen. Tämän takia kurssiimme kuuluu 1 tai 2 ajotuntia.

Voit ostaa meiltä myös pelkästään EAS-tunnit , mutta tällöin sinulla tulee olla oma mopo käytettäväksi käsittelykokeessa.

Mopotutkintoon kuuluu teoria- ja käsittelykoe, joista teoriakoe on suoritettava ensin.